Olvasnivaló

Szeretném fontos olvasnivalókra felhívni a figyelmedet. Persze itt most ne irodalomra gondolj, hanem olyanra, ami a gerinc- tornával kapcsolatos, vagy olyan fontos ismeretekre, amik az általános jó fizikai állapot fenntartására vonatkoznak.

Irénke néni

Gerle Györgyné Irénke néni, gyógytornász, és a mi példaképünk, 99 éves, egy nagyon kedves és tanulságos riportot adott a Hír24-ben Belicza Beának és Petkó Gergelynek. Érdemes megnézni, és magunkévá tenni az életszemléletét.

Kattints ide a cikk elolvasásához, és benne a felvétel megtekintéséhez!

A felvétel a YouTube-on is megtekinthető .

 

102 éves korában elhunyt Irénke néni. Búcsúzunk tőle. Örök példaképünk.

 

A Schrott terápia hatékonyságáról

A New York Times cikke a gerincferdülés kezelésével foglalkozik. Hivatkozik olyan eredményekre, melyek a torna hatását igazolják: a leglátványosabb a három képpel illusztrált eset, melyben egy 5 éves kisfiú megdöbbentően görbe gerincét hat hét Schrott terápiával egészen hihetetlen mértékben helyre lehetett hozni. A gyógytorna nem csak a látványt javítja: az izmok edzésével, a megfelelő tartás kialakításával a fájdalmakat is megszünteti.  A legfontosabbnak azonban azt tekinthetjük, hogy feleslegessé válik a műtéti beavatkozás. Mindezt az egyszerű, de rendszeres gyógytorna teszi velünk. Úgyhogy kedves olvasó, tornára fel! A cikk ide kattintva olvasható.

A felnőttkori gerincferdülésről

 

A következő cikkben nagyon érdekes élményeket ír le egy amerikai írónő, Jane E. Brody a New York Times egészség-blogjában. A köztudatban a gerincferdülés a serdülőkor sajátsága. A cikk szerzőjét azonban felnőttként fia figyelmeztette, hogy a jobb csípője magasabban van. Ezt ugyan eleresztette a füle mellett, de mikor azt vette észre, hogy a bal nadrágszára túl hosszú, utánajárt a problémának: jóga, gyógytorna, hátúszás,... hosszú hónapok munkája hozott javulást.    Olvasd el a cikket (angol) itt.